Zwemvereniging De Bevelanders is opgericht op 01 juni 1974.

De vereniging bestaat uit de onderstaande vijf doelgroepen:

De thuisbasis van de vereniging is:
Sportcentrum “Groenewoud”
Vroonlandseweg 45
4421 BW Kapelle

Elementair zwemonderwijs

Kinderen vanaf 5 á 6 jaar worden hierbij opgeleid voor het nationaal erkende zwemdiploma superspetters van de KNZB ( zie hiervoor KNZB zwemdiploma)

Minioren-zwemmen

Jeugdige zwemmers vanaf 6 jaar die in het bezit zijn van een KNZB en of C-diploma of op een gelijkwaardig niveau kunnen zwemmen. Minioren worden opgeleid en getraind om deel te kunnen nemen aan Swimkick- en Minioren -wedstrijden. Dit zijn regionaal georganiseerde wedstrijden waarin zwemmers zich meten met leeftijdsgenoten.(zie Minioren zwemmen)

Selectiezwemmen

Zwemmers ouder dan 12 jaar meten hun krachten tijdens selectiewedstrijden in een Landelijke- en een Provinciale Competitie. Hiernaast kan er op uitnodiging worden meegedaan aan invitatiewedstrijden. (zie Selectiezwemmen)

Trim zwemmen