Regels wedstrijdzwemmen.

Als De Bevelanders nemen we deel aan meerdere wedstrijden en/of competities. Er zijn wedstrijden waar je zwemt voor een individuele prestatie, maar er zijn ook wedstrijden die je zwemt in het verenigingsbelang.

De wedstrijden voor een individuele prestatie zijn met uitzondering van de Swimcick- en Speedo wedstrijden meestal op persoonlijke inschrijving of uitnodiging.

Om de wedstrijdzwemmer van onze vereniging beeld te geven hoe wij als vereniging over de deelname aan de verschillende wedstrijden denken, staat hieronder per soort wedstrijd geschreven wat er wordt verwacht:

Swimkick /  Minioren wedstrijden

Dit zijn wedstrijden voor een individuele prestatie. Wij als bestuur en trainers zien in deze wedstrijden naast het individuele prestatiebelang van de zwemmer ook een middel om opgeleid te worden tot een allround wedstrijdzwemmer met een gezonde strijdlust en wedstrijdmentaliteit. Dit naast het doel om samen met andere zwemmers van de vereniging een clubgevoel te krijgen. Deelname aan deze wedstrijden is voor alle Swimkick en Minioren zwemmers verplicht.

Zeeuwse Zwemcompetitie

Met de selectiezwemmers en de daarvoor geselecteerde Minioren zwemmers nemen wij als vereniging ook deel aan de Zeeuwse Zwem Competitie. In deze competitie worden vier wedstrijden gezwommen.

Zwemmers mogen zich op vrijwillige basis voor de te zwemmen programmanummers inschrijven ten behoeve van verbetering van een individuele prestatie of ten behoeve van het zwemmen van een limiet om deel te nemen aan invitatiewedstrijden.

Nationale  zwemcompetitie

Met de selectiezwemmers en de daartoe uitgenodigde oudere Minioren zwemmers nemen wij als vereniging deel aan de competitie in de C klasse van de Nationale Competitie. In deze competitie worden vier of vijf wedstrijden gezwommen.

Aan deze competitie is een puntentelling verbonden wat van belang is voor de uiteindelijke competitie-uitslag. In elke afstand worden minimaal de 3 of 4 snelste zwemmers ingeschreven. Regel is dat de 2 snelst zwemmende zwemmers van een vereniging per programma meetellen voor de puntentelling. Dus hoe sneller deze twee zwemmers zwemmen des te minder punten worden er gekregen en des te hoger komt de vereniging in de competitiestand.

Niet of niet snel genoeg gezwommen leveren extra strafseconden op. Hetzelfde geld voor diskwalificaties. Voor deze competitiewedstrijd wordt je door de vereniging uitgenodigd. De deelname hieraan is verplicht, niet alleen voor eigen belang maar zeker voor het verenigingsbelang.

Invitatiewedstrijden

Naast Minioren/Swimkick- en competitiewedstrijden zal de vereniging als ploeg of zwemmer op individuele basis deelnemen aan invitatiewedstrijden. Voor wat betreft de individuele wedstrijden kan gedacht worden aan de Zeeuwse Kampioenschappen, het Drielanden toernooi of Nationale wedstrijden of kampioenschappen. Deelname aan deze wedstrijden geschied altijd individueel en is gebaseerd op persoonlijke beste tijden. Deelname aan deze wedstrijden zijn niet verplicht maar dient als eerbetoon te worden beschouwd op de geleverde sportieve prestaties.


Voor alle wedstrijden geldt:

Afmelding voor de wedstrijd moet met een geldige reden en moet uiterlijk de woensdag vóór 20:00 uur voor de wedstrijd gebeuren, opdat het wedstrijdprogramma programma nog tijdig aangepast kan worden.

Afmelden per mail aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wordt er te laat of helemaal niet afgemeld, dan benadeel je niet alleen jezelf of de vereniging maar ook je medezwemmers. Wij rekenen dus op ieders aanwezigheid.

Op niet tijdig afmelden staat een KNZB-boete van € 7,60 (te betalen door de zwemmer)

Bij meerdere afzeggingen voor de (verplichte)  competitie behoud de vereniging het recht voor om inschrijving voor de (vrijwillige) Zeeuwse competitie uit te sluiten.

Sponsors

Banner

Zwemkroniek Nieuws

Banner