Open Water Zwem wedstrijden

Wat zijn Open Water Zwem wedstrijden. Je moet het een keer gedaan hebben! Deelnemen aan een zwemwedstrijd of prestatietocht in open water. In een land als Nederland kan deze traditie niet ontbreken. Elke zomer zijn er honderden zwemmers en zwemsters in alle leeftijden die deelnemen aan de Open Water Wedstrijden die door het hele land worden gehouden. Jaarlijks verschijnt er dan ook een ‘Open Water Boek' met alle gegevens en wetenswaardigheden daarin opgenomen.

De zwemvereniging ondersteund en faciliteerd het Open Water Zwemmen. Inschrijvingen voor wedstrijden worden op initiatief en aangeven van de individuele zwemmer centraal door de vereniging verzorgt. Het vervoer van en naar een wedstrijd vindt in onderling overleg tussen de deelnemers plaats.

Er zijn wedstrijden voor alle leeftijden Open Water Wedstrijden of Prestatietochten. De organiserende vereniging stelt het programma vast. Open Water Wedstrijden worden veelal in de periode juni tot en met september door vrijwel het gehele land gehouden. Waar deze wedstrijden worden georganiseerd is te lezen in de wedstrijdkalender Open Water Zwemmen. Deze kalender wordt jaarlijks gepubliceerd. Voor het Open Water Zwemmen gelden aparte reglementen. De bepalingen voor Open Water Wedstrijden en de bijbehorende klassementen worden jaarlijks in de maand mei gepubliceerd in het Open Water Boek.

De wedstrijdkalender, de reglementen en de klassementen zijn terug te vinden op de KNZB-site

Sponsors

Banner

Zwemkroniek Nieuws

Banner