De Vereniging

Zwemvereniging De Bevelanders is opgericht op 01 juni 1974. Zij zwommen in het begin, zomers in het buitenbad van Kapelle, waar nu Basisschool 't Honk staat en 's winters ging men naar Goes. Vanaf 1980 wordt er gezwommen in het binnenbad van sportcomplex Groenewoud te Kapelle. De Bevelanders is in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote zwemvereniging.

Op deze site geeft de vereniging geregeld een digitaal nieuws-item waarin diverse nieuwtjes en belangrijke mededelingen van het bestuur en trainers worden geplaatst.

Zwemmen is een sport waarbij je de meeste spieren in je lichaam gebruikt. Er komen bijna geen blessures voor en je krijgt er een beregoede conditie van.De Bevelanders is een vereniging waar je kunt leren zwemmen en een vereniging die je sneller en beter leert zwemmen. Een aanbod voor iedereen, elementair zwemmen, wedstrijd zwemmen en recreatief zwemmen.

De thuisbasis van de vereniging is:

Sportcentrum “Groenewoud”
Vroonlandseweg 45
4421 BW Kapelle
Tel. +31 113 342827

De vereniging bestaat uit de onderstaande vijf doelgroepen:

 • Elementair zwemonderwijs
  Kinderen vanaf 5 á 6 jaar worden hierbij opgeleid voor het nationaal erkende zwemdiploma superspetters van de KNZB ( zie hiervoor KNZB zwemdiploma)
 • Minioren-zwemmen
  Jeugdige zwemmers vanaf 6 jaar die in het bezit zijn van een C-diploma of op een gelijkwaardig niveau kunnen zwemmen. Minioren worden opgeleid en getraind om deel te kunnen nemen aan Swimkick- en Minioren -wedstrijden. Dit zijn regionaal georganiseerde wedstrijden waarin zwemmers zich meten met leeftijdsgenoten.(zie Minioren zwemmen)
 • Selectiezwemmers
  Zwemmers ouder dan 12 jaar meten hun krachten tijdens selectiewedstrijden in een Landelijke- en een Provinciale Competitie. Hiernaast kan er op uitnodiging worden meegedaan aan invitatiewedstrijden. (zie Selectiezwemmen)
 • Trim zwemmen
  (jong)Volwassenen vanaf 16 jaar kunnen onder deskundige leiding zwemtrainingen van een half uur volgen. Deze trainingen zijn twee maal een half uur per week waarbij elke zwemmer, naar eigen vermogen, de trainingen kan volgen. (zie Trim zwemmen)
 • Masterzwemmen / Triatlon
  (jong) Volwassenen vanaf 16 jaar kunnen onder deskundige leiding zwemtrainingen van een uur volgen. Deze trainingen zijn twee maal een uur per week waarbij elke zwemmer aan de hand van een trainingsschema, naar eigen vermogen, min of meer zelfstandig de trainingen kan volgen. (zie Master/triatlon zwemmen)

Sponsors

Banner

Zwemkroniek Nieuws

Banner